Homolateral Cross-over re-patterning

3-Day-3-The-Perfection-of-Imperfection.jpg

Den här övningen ska du göra om:

du är sjuk

har låg energi eller är konstant trött                   

har sömnproblem

är utbränd

känner dig utmattad

har kroniska sjukdomar

eller upplever andra obalanser


Vår energi och våra energibanor måste korsa över på olika sätt i kroppen – från höger sida till vänster sida och tvärtom och från höger hjärnhalva till vänster kroppshalva och tvärtom. Det är som en ”åtta rörelse” som gör att vi har full tillgång till vår energi. När vi blir sjuka eller utmattade så slutar energibanorna att korsa över och vi blir trött (vilket är vårt energisystems sätt att tala om för oss att vi behöver vila).

När energin inte ”korsar över” så har vi bara tillgång till ca 50 % av vår energi. Genom att göra nedanstående övning 2 gånger per dag i minst 30 dagar, så tränar vi energisystemet att gå tillbaka till att korsa över och vi kommer att må bättre.

 

Den här övningen kan göras stående, sittande eller liggande och ska göras långsamt. Hela sekvensen tar 7-10 minuter beroende på hur långsamt du gör övningen.

 1. Lyft upp vänster knä och nudda knät med vänster hand (så du använder hand och ben från samma sida av kroppen) och sen höger knä och höger hand. Gör sekvensen 12 gånger.
  
 2. Lyft upp vänster knä och nudda med höger hand (så du använder hand från ena kroppshalvan och ben från andra kroppshalvan) och sen höger hand och vänster knä, så det blir en diagonal rörelse. Gör sekvensen 12 gånger.
  
 3. Upprepa steg 1 och 2 i två omgångar till.
  
 4. Avsluta med en till omgång 12 st diagonala rörelser (vänster knä + höger hand).
  
 5. Vila en stund. Gör gärna 8:or över ögonen med pekfingret (spelar ingen roll vilket pekfinger). Börja mellan ögonen och gör stora cirklar över båda ögonen i ett ”8:a mönster”.

 

 

Källa: Donna Edens ”Energy Medicine”

 
stäng