Vitaminer och mineraler mot virus och bakterier

Atjoo.jpg

 

 

Det är inget nytt att vitaminer och mineraler verkligen kan göra skillnad för vårt immunförsvar. Mina favoriter med den kunskap och erfarenhet jag har idag, är:


Zink, B, C och D

Zink
Anthony William, mycket välkänd och välrenommerad hälsoguru i USA har en ”Första hjälpen” för immunförsvaret, hans Zink Shock Therapy:  

https://www.medicalmedium.com/blog/zinc-essential-mineral-for-health  (skrolla ner lite i texten för hans Zink Shock therapy)

 

eller på svenska gör så här:
Töm två dropprör fyllda med flytande zinksulfat (hälsokosten) rakt ner i halsen och håll kvar det i en minut innan du sväljer det. Repetera var tredje timme och gör det här i två dagar under den tid du är vaken. Det är viktigt att börja så fort du känner något minsta i halsen eller näsa, men det hjälper även när det finns ett aktivt virus.

 

B vitaminer
Kroppen stressas naturligtvis av virus och bakterier och då är B vitaminerna extra viktiga. Jag tar ett ”B komplex” från hälsokosten som innehåller alla B vitaminer och jag tar även B12 separat, även om det ingår i B komplexet.

 

C vitamin
C vitamin är nog en av de vitaminer som det har gjorts mest studier på. Människan är det enda djuret som inte kan tillverka c vitamin själv, utan det måste tillföras via kosten eller som preparat. Ta stora doser av C vitamin – uppåt 3000 – 4000 mg eller mer – eller tills magen säger ifrån och du får diarré. Fördela dosen under dagen så det hela tiden tillförs c vitamin i kroppen.

 

D3 vitamin
De flesta av oss har D3 vitaminbrist och särskilt vi nordbor som har en kort säsong med sol. Vi behöver ha en viss mängd D vitamin i kroppen och det kan man mäta på vårdcentralen.

Jag tar 3000 – 9000 ie (internationella enheter) D3 beroende på säsong. Viktigt att köpa ett D3 vitamin som innehåller magnesium och K2, eller att köpa dessa separata och ta samtidigt. Det har att göra med upptaget och fördelning i kroppen.

 

Dr. Joseph Mercola i Florida i USA, en välkänd läkare, forskare, författare, mm, har mycket bra information på sin hemsida: mercola.com
Andra bra saker:
Vitlök, gurkmeja, citron, svensk rå honung och som inte får värmas, ingefära, oregano och timjan. Och massor av grönt och frukt av alla de slag! En favorit är att göra en shot av citron, gurkmeja, färsk pressad ingefära och lite honung.


Saker att undvika:
Socker, spannmål, mejeriprodukter, alkohol, kaffe.


Det finns ju mycket mer så klart – men hoppas något av ovanstående kan hjälpa dig!

 

31_ort_fin_2_web2.JPG

 

 

ananasuggla.jpg

 

 

citrusfrukter.jpg

 

 

Manshuvud.jpg

 

 
stäng